Logeerwoningen

(Bijna)

net als thuis

De woning van Marco en Jeanette van Doorn in IJsselstein is in groot onderhoud en daar door even onbewoonbaar. Daarom woont het koppel vier weken in een logeerwoning.

“Ons tijdelijke huis is leuk ingericht. Provides heeft echt moeite gedaan om er wat huiselijks van te maken”, vertelt Jeanette van Doorn. “Ik vind het net een vakantiebungalow.” Samen met haar man Marco woont ze sinds een dag in een logeerwoning. Hun huis aan het Nipkowplein in IJsselstein is namelijk in groot onderhoud. Daarom verblijven ze vier weken in dit logeerhuis tegenover hun eigen woning. “Fijn dat dit kan. Dit huis is kleiner dan we gewend zijn, maar groot genoeg voor ons tweeën. En alles is er, alleen geen kaasschaaf”, lacht Jeanette. Jeanette nam hun eigen beddengoed mee en twee grote planten. Vanuit het raam kunnen Marco en zij de verbouwing in hun huis goed in de gaten houden. “Straks hebben we een nieuwe keuken, badkamer en toilet, een geïsoleerde vloer en dubbel glas. Ik verheug me er enorm op.”

Logeerwoningen

Even ontsnappen aan de werkzaamheden

Bij groot onderhoud aan uw woning kunt u vaak gewoon thuis blijven wonen. Maar soms is de overlast groot en het huis tijdelijk onbewoonbaar. Een logeerwoning in de buurt van uw eigen woning is dan ideaal. Ook om even te ontsnappen aan de drukte van de werkzaamheden. Een logeerwoning is niet verplicht, U kunt hier als huurder zelf voor kiezen, bijvoorbeeld als u door gezondheidsklachten niet in uw eigen huis kan blijven. Er zijn ook logeerwoningen die dienstdoen als (werk)plek voor overdag als u thuis werkt.

Extra thuisgevoel

De logeerwoningen van GroenWest en Provides zijn compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. U herkent ze aan het bord ‘Logeerwoning’ aan de voorgevel. Wie het tijdelijke onderdak een extra thuisgevoel wil geven, kan zelf planten en schilderijen meenemen. De meeste huurders bevalt het prima om in een logeerwoning te verblijven. Het is daarna extra fijn om weer terug te gaan naar de eigen, opgeknapte woning.

Was dit interessant? Deel het!