Onderhoudsproject: IJsselveld-Oost

Klaar voor de toekomst

Een enorm project in IJsselstein is bijna klaar: het groot onderhoud en duurzaam maken van 210 woningen in IJsselveld-Oost. De bewoners zijn blij met hun verbouwde stek: “Alles ziet er weer fris en netjes uit en het is veel behaaglijker in huis.”

Bob Jonkheer, uitvoerder bij Heembouw Wonen, houdt zich sinds mei 2021 met zijn team bezig met groot onderhoud en het duurzaam maken van 210 woningen in IJsselveld-Oost in IJsselstein. “Qua planning zitten we helemaal goed. Elke dag starten we met een nieuwe woning en als het goed is, is de laatste in juli klaar”, vertelt Bob. “We vervangen de keuken, de badkamer en het toilet en plaatsen een nieuw dak, zonnepanelen en nieuw glas. Ook vervangen we balkons, doen spouwmuurisolatie en nog veel meer. Het is niet zo dat in elke woning hetzelfde moet gebeuren. Wie al een grotere keuken had, krijgt een grotere keuken terug. We leveren dus echt maatwerk. De huurders gaan allemaal een paar weken naar een logeerwoning.”

Puntjes op de i

“We betrekken de bewoners zo veel mogelijk bij wat we doen. Iedereen krijgt een overzicht van belangrijke data in de planning. Ook helpen we bij het weghalen en weer terugzetten van spullen. Als de bewoners weer terugkomen in hun verbouwde huis, lopen we met hen de woning door en zetten we waar nodig nog de puntjes op de i. Dat waarderen mensen enorm, merk ik. Laatst kreeg ik van iemand een fles wijn met een bedankkaartje. Dat vond ik echt leuk”.

Bewoonster mevrouw de Vries is blij

De woning van mevrouw de Vries (59) aan het Eurovisieplein is al een paar maanden klaar. “Vóór het groot onderhoud startte, kregen we al volop informatie en een huisbezoek van de mensen van bouwbedrijf Heembouw. Die uitgebreide voorbereiding vond ik fijn.”

Mevrouw de Vries vertelt ook over de tijd in de logeerwoning en het eindresultaat: “Deze periode viel mij reuze mee. Het was leuk dat ik tijdens de bouw gewoon even naar mijn eigen huis kon. ‘s Avonds ging ik vaak bekijken wat ze die dag hadden gedaan. Met het eindresultaat ben ik super blij. Het onderhoud was echt nodig. Alles ziet er weer fris en netjes uit en het is veel behaaglijker in huis. De mensen van Heembouw waren erg vriendelijk.”

“In de weken na de oplevering ontdekte ik wat dingetjes die nog afgewerkt moesten worden en er kwam meteen iemand langs. Ik vond het een pittige tijd met best wat overlast, maar dat ben ik nu al helemaal vergeten. De verbouwing verhoogde mijn woonplezier enorm.”

“Ik ben superblij met het eindresultaat!”

Was dit interessant? Deel het!