Nieuws

Een goed

verzorgde tuin

Huurt u bij GroenWest of Provides een woning met een tuin? Gefeliciteerd, dan heeft u bij uw huis een heerlijke plek om te tuinieren, te genieten van planten en bloemen en om ontspannen buiten te zitten. We vragen u wel om de tuin goed te onderhouden.

Wat u wilt weten over de huurverhoging

U kreeg er onlangs al een brief over: de jaarlijkse huurverhoging. Vanaf 1 juli 2022 gaat de huur voor uw woning omhoog met 2,3 procent. Hoe zit dat precies?

Betaalbare huur

We proberen onze huren zo betaalbaar mogelijk te houden. Toch moeten we de huur voor de meeste huurders per 1 juli 2022 verhogen, met 2,3 procent. Daarbij houden we ons aan wat de overheid voorschrijft. Daarnaast stijgt de huur mee met de inflatie, want ook wij hebben te maken met stijgende prijzen. Het geld gebruiken we voor renovaties en groot onderhoud aan uw woning en die van andere bewoners, en voor het bouwen van nieuwe, duurzame woningen.

Eerlijke huurverhoging

De huurverhoging van 2,3 procent geldt voor iedereen die ‘passend’ woont. Dat betekent dat de huur van de woning past bij de hoogte van uw inkomen en gezins- situatie. Heeft u een hoger inkomen, dan passen wij de huurverhoging hierop aan. Dit geldt als u per jaar meer verdient dan € 47.948 (als u alleen woont) of € 55.486 (als u met twee of meer personen woont). Het is namelijk wel zo eerlijk als al onze huurders een huur betalen passend bij hun inkomen.

Wilt u weten hoeveel huur u gaat betalen?

Was dit interessant? Deel het!