(Bijna) verhuisd

Er zijn weer wat nieuwbouwprojecten klaar!

Hoe bevalt het de nieuwe bewoners?

Ineke (77) en Tom (75) Maijenburg verhuisden begin mei naar het nieuwbouwproject Gosewijn van Aemstelstraat in Mijdrecht. “We wonen nu in een appartement van 65 vierkante meter op de derde verdieping”, vertelt Ineke. “Het is lekker licht en heeft een groot balkon. Iedere avond zien we de zon ondergaan, terwijl we de vogels om ons heen horen fluiten. Het is net of we op vakantie zijn op Tenerife, zeggen we dan tegen elkaar. We begonnen 57 jaar geleden met z’n tweetjes in een caravan aan de andere kant van de sloot, hier vlakbij. Het is grappig om nu op een steenworp afstand te wonen. Gezellig dat er veel mensen uit ons oude buurtje ook naar dit complex verhuisden. Mede daardoor voelden we ons meteen thuis. We hopen hier lang en gelukkig te wonen.”

“Net of we op vakantie zijn op Tenerife”

Rita Dimmendaal (74) verhuist binnenkort naar appartementencomplex De Pionier in Zegveld. “Ik woon al 32 jaar in Zegveld, in een leuk huis uit 1953 met vier slaapkamers. Helaas heb ik een versleten rug en een nieuwe knie en loop ik niet meer zo best. Toen ik hoorde van De Pionier en de regeling ‘Van Groot naar Beter’, dacht ik: dat moet ik doen. Misschien had ik nog een paar jaar in mijn huidige huis kunnen wonen, maar nu kon ik kiezen en in Zegveld blijven. In mijn nieuwe huis is alles gelijkvloers en heb ik twee slaapkamers, dus de kleinkinderen kunnen gewoon komen logeren. Ik heb zelfs een tuintje, zodat ik kan blijven tuinieren. In oktober ga ik verhuizen. Het voelt een beetje alsof ik weer op kamers ga, ik heb er veel zin in.”

“Het voelt alsof ik weer op kamers ga!”

Het project De Pionier te Zegveld wordt langzaam fraai zichtbaar en de steigers zakken per week. Inmiddels worden de kunststofkozijnen, screens en hekwerken gemonteerd. Tevens wordt er binnen hard gewerkt aan de ruwe afbouw. Wanneer het pand volledig wind-/waterdicht is zal er ook begonnen worden met het stucwerk, tegelwerk, spuitwerk, etc. van de appartementen en algemene ruimten. Een attractief project met een succesvolle samenwerking tussen Bolton en GroenWest. De realisatie van een waardevolle toevoeging aan de kern van Zegveld.

Zegveld Zorgt is trots dat het is gelukt om midden in het dorp een levensloopbestendig appartementengebouw te bouwen. Alle appartementen zijn verhuurd aan Zegvelders en Meijenaren. Deze groep ouderen kan hierdoor in hun eigen dorp blijven wonen. Bovendien komt er een groot aantal woningen in het dorp beschikbaar voor woningzoekenden.

Van Groot naar Beter

Om meer woningen voor starters en gezinnen te krijgen, stelden de woningcorporaties in de regio Utrecht de regeling ‘Van Groot naar Beter’ in. Maakt u gebruik van deze regeling, dan krijgt u voorrang op een kleinere woning als u van een sociale huurwoning met minimaal vier kamers verhuist naar een woning met maximaal drie kamers. Uw oude, grotere huis komt dan vrij voor een gezin.

Zo heeft iedereen een fijne woning!

Was dit interessant? Deel het!