“We gaan enthousiast

aan de slag”

Net als GroenWest en Provides gaan ook huurdersvereniging IJsselstein en HV Weidelanden samen verder. Voorzitter Jan Peltenburg vertelt over de plannen.

Het was een drukke tijd voor Jan Peltenburg en de andere bestuursleden. Het samengaan van de huurdersverenigingen van GroenWest en Provides vroeg veel extra aandacht. “Maar het was ook leuk om mee bezig te zijn”, zegt hij. “Inmiddels is de huurdersvereniging fusie klaar. De leden stemden ermee in, net als met de statutenwijziging.” De huurdersvereniging blijft – na goed overleg met HV IJsselstein – HV Weidelanden heten. Wel is het logo aangepast.

Gemengd team

Er zijn twee nieuwe bestuursleden: Sjaak Ruizendaal, tweede voorzitter, en Marijntje Steenbeek, bestuurslid en notulist van vergaderingen. Samen met leden Henny van Rhee en Willem Visser, penningmeester Nico Verbrugge, secretaris Aad Kruys en Jan Peltenburg zelf als voorzitter vormen ze het bestuur. Peltenburg is blij met twee dames in zijn club. “Een gemengd team werkt beter, denk ik. Vrouwen kijken anders tegen dingen aan. Nu gaan we met z’n allen enthousiast en vol energie aan de slag.”

Overleg met corporatie en gemeenten

Ook de nieuwe, grotere huurdersvereniging is er straks speciaal voor de huurders. Het bestuur overlegt over alle belangrijke ontwikkelingen met de directie van de nieuwe corporatie Cazas Wonen en de gemeenten. “Zo houden we onze huurders op de hoogte van alles waarmee ze te maken krijgen”, zegt Jan. “Dat zijn zaken zoals huurverhoging, onderhoud en servicekosten van de woning. Verder gaan we weer van start met een klankbordgroep waaruit we werkgroepen samenstellen die ieder een bepaalde zaak gaan aanpakken. Denk hierbij aan energie, leefbaarheid, wonen en zorg. De ideeën en meningen van huurders mogen hier niet missen. We horen van hen graag wat er speelt in hun buurt en wat ze belangrijk vinden. Zo kunnen wij ons werk nog beter doen.”

“Fijn dat we ook twee vrouwen in het bestuur hebben”

Lid worden?

Hoe meer huurders er lid zijn van de huurdersvereniging, hoe beter ze samen een vuist kunnen maken. Lid worden kan voor € 6,- per jaar.

Opgeven en meer informatie via www.hv-weidelanden.nl.

Was dit interessant? Deel het!